1. Un elaborador de rajoles de xocolata vol produir 2000 Kg d’un nou sabor. Per fer-ho barrejarà xocolata amarga (que es ven a 4 €/Kg) i xocolata amb llet (que es ven a 2’60 €/Kg). Aquest nou producte tindrà un preu de cost de 3’50 €/Kg.
a) Quants Kg de cada varietat necessitarà?
x = xocolata amarga
y = xocolata amb llet
x + y = 2000 kg
4x + 2'60y = 3'50 · 2000
4x + 2'60y = 7000
x + y= 2000
4x + 2'60y= 7000
x= 1285'72
y= 714'285
Solució: Aproximadament de xocolata amarga es necesitarà 1286 kg i de xocolata amb llet 714 kg.
b) Per determinar el PVP carregarà un 12 % al preu de cost. A quin preu es vendrà a les botigues aquest nou producte?
3'50 · 12% = 0'42
3'50+0'42= 3'92 preu de venda.
c) Sabent que n’ha fabricat 2000 Kg. Quin benefici li reportarà?
2000 · 0'42 = 840 benefici.
d) Si ven aquest producte a Gran Bretanya. Quin hauria de ser el preu en lliures esterlines? I en dòlars als EUA?
1€ són 0'81 lliures,
1€ ---- 0'81
3'92€ ---- ?
El seu preu serà de 3'17 lliures esterlines.
1€ són 1'26 dòlars,
1€ ---- 1'26
2'92€ --- ?
El seu preu serà de 4'93 dòlars.
2. La Marta ha trobat aquesta recepta per fer un pastís de xocolata en la qual indica que necessita els següents ingredients:
• 300 g de xocolata de cobertura negra del 66% de cacau te el cost de 1,89 euros.
• 250 g de mantega te el cost de 1,60 euros.
• 5 ous te el cost de 85 cèntims.
• 80 g de sucre te el cost de 8 cèntims.
• 50 g de farina 1 cèntim.
Ajuda a resoldre els següents dubtes de la Marta:
a) Quin cost té aquest pastís?
1,89+1,60+0,85+0,8+0,1= 5,24€.
b) Quines quantitats necessitarà per fer 6 pastissos?
Necessitaràs:
- 300· 6 = 1800g de xocolata
- 250 · 6 = 1500g de mantega
- 5 ·6 = 30 ous
- 80 · 6 = 480g de sucre
- 50 · 6 = 300g de farina
c) Quants paquets de farina i sucre li fan falta? Quantes tarrines de mantega? Quantes dotzenes d’ous?
Casi un paquet de farina i mig de sucre
6 tarrines de mantega
2 dotzenes i 6 ous
No hay comentarios:
Publicar un comentario